Index.hu park Kamutban – ez nem kamu!

Írta: Sikeres Város 2011.05.14. 13:10

Ha az nem lenne elég, hogy Kamuton nagy híre van a helyben készített pálinkának, és a csabai kolbásznak, ráadásul jelentős strucc exportőr is (!), hát íme a legnagyobb durranásuk: az 1129 lelket számláló Békés megyei kis faluban parkot neveznek el az egyik legnagyobb online hírportálról, az Index.hu-ról. A 2011. május 15-én megrendezésre kerülő megnyitó ünnepséget megelőzően a város és a hírportál hatékony és sikeres médiahadjáratot indított, mely az egyik legjobb eszköze a sikeres városmárkázásnak!

 
Kamut és az Index összefonódását jelképező címer. A kaszás mókus a 10 éves index.hu "kabalaállata"
 
 
A félreértések elkerülése végett fontos megjegyeznünk, hogy Kamut falu nevének semmi köze nincs a francia eredetű „kamu” szóhoz, hiszen valójában egy szláv szóból származik, jelentése: „köves”. Kedvező földrajzi adottságokkal bír, hiszen csupán 15 km-re fekszik a megyeszékhelytől, Békéscsabától, és Békés és Mezőberény is elérhető közelségben van. A falu – egyébként az Index hathatós közreműködésének köszönhetően nagyon igényes – honlapján büszkén nyilatkoznak termőföldjükről, és kiterjedt infrastruktúrájukról: Kamuton van iskola, óvoda, templom, felújított művelődési ház, könyvtár, orvosi rendelő, felújított sportlétesítmény, sőt, az idősek részére épült Alapszolgáltatási Központ, de még optikai kábelen érkező internet is. Kiemelten fontosnak tartják a fejlesztést és számos tervük készült a jövőre vonatkozóan, melyeket az önkormányzat már elfogadott gazdasági programja is tartalmazza.
 
 
 Az index.hu park. Május 15-én itt lesz a mini Woodstock!
 
Ugyan a falu fő profilja a mezőgazdaság, mégis nagyon előremutató és sikergyanús, hogy a vezetés a turistaforgalomban látja a jövőt. Ezt elősegítendő, egy 4449 négyzetméter alapterületű zöldellő parkjukkal indultak az Index.hu szavazásán, melynek megnyeréséért példátlan összefogás indult a faluban. Többek között (mini) Woodstock-hoz hasonló ünnepséget ígértek, ha megnyerik a versenyt – és ígéretükhöz híven zenés-táncos, evős-ivós rendezvényt szerveznek május 15-én.
A hírportálnak annyira megtetszett a park ötlete és a lakók buzgósága (a szavazásról folyamatosan cikkeztek a helyi lapok), hogy Kamutot a „szárnyaik alá véve” rendszeresen frissülő blogot indítottak, sőt, az Index.hu néhány munkatársa a faluba költözött néhány hétre, hogy a helyszínről tudósítson.
 
 
A parkot ezelőtt nem hivatalosan Rózsadombnak hívták
 
A kitelepült újságírók által számos videó készült a falu lakóival, melyek mindegyike felkerült a blogra is. Egyértelmű a cél: bemutatni a falu szempontjából „híres” lakókat, szorosabbra fűzve az összetartozást, és jól működő közösségként megmutatkozni.
 
 

4. ábra Szólaljon meg a fűnyíróember is!
 
Egy másik kifejezetten sikeres megoldás volt a videós mémek gyártása, melyeket a falu programozójának, Kanalas Sándornak köszönhetnek. A youtube-os videókban a megnyitó ünnepségre hívják fel a figyelmet, nagyon ügyesen, humorral!

 

 

Sarkozy bejelenti az Index.hu park megnyitó ünnepségét

Nagyon bevált a falu nyilvánosságra való hajlandósága, és egy profi médium szoros együttműködése!  Kamut lakói büszkék falujukra, és a velük készített riportfilmek tanúsága szerint senki „semmi pénzért nem költözne el”.
 

 
 
Íme, a sikeres város (vagy falu) receptje: boldog lakosok, fejlesztésre, újításra való igény és rátermettség, megfelelő nyilvánosság egy jól kitalált kommunikációs stratégiát követve, jó kapcsolat a sajtóval – és egyszerűen „olykor az őrült ötleteket is komolyan kell venni”, ahogy Korbely Görgy, a Békés Megyei Hírlap újságírója írta Index utca című cikkében.
 
Kamut már nem csak a pálinkáról, a kolbászról, a struccfarmról, vagy az Index.hu parkról lesz híres. Márkanév lesz!

Szólj hozzá!

 
Hozzászólások: 0

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr12903081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása